Casă, dulce casă!

Premii

Marele Premiu

Pentru că prăjiturile se fac mai cu spor în casă nouă, Dr. Oetker îţi dă ocazia să câştigi un apartament în oraşul tău, în valoare de maxim 50.000 Euro, sau contravaloarea sa în lei.

Premiul va fi acordat prin tragere la sorţi pe data de 27.01.2017.

 

Perioada promoţiei: 1 octombrie 2016 - 15 ianuarie 2017

 

  • Premii săptamânale
    8 x robot de bucătărie
    7 x maşină de făcut pâine
  • Premii zilnice
    53 x suport tort
    53 x set de tăvi de copt
  • Premii garantate
    La înscrierea a 3 coduri valide într-o zi, devii membru al Desert Club Dr. Oetker (pentru primii 2500 participanți). Membrii Desert Club beneficiază de două reviste „Momente dulci“ în fiecare an şi surprize din partea Dr. Oetker. EPUIZAT

Premiile zilnice şi săptămânale se acordă prin tragere la sorţi.

 

Înscriere

Prăjiturile de casă îţi pot aduce o casă!
Înscrie codul promoţional de pe ambalaje prin SMS la 1817 sau în formularul de mai jos şi intră în tragerea la sorţi pentru premiile zilnice, pentru cele săptămânale sau pentru Marele Premiu.

 

La 3 coduri valide introduse într-o zi, devii membru al Desert Club Dr. Oetker!*

 

Înscrie-te în promoţie!

* premii acordate în limita a 2500 de înscrieri în Desert Club

 

 

Reţetar

Răsfoieşte reţetarul şi inspiră-te cu idei pentru Sărbători!

 

 

 

Reţete video

 

  • Prăjitură cu caise

    Ingrediente

    Pentru prăjitură:

    • 1 kg făină
    • 20 linguri zahăr
    • 2 plicuri Praf de copt Original Backin Dr. Oetker
    • coajă rasă de la o lămâie
    • 2 lingurițe Esență de vanilie Dr. Oetker
    • 800 ml apă
    • 300 ml ulei de fl oarea-soarelui
    • 1 kg caise

     

    Pentru decor:

    • 1 plic Zahăr pudră Dr. Oetker

     

    Mai aveți nevoie de:

    • o tavă de prăjituri 40 x 40 cm

     

    Pasul 1: Se amestecă făina, zahărul, praful de copt și coaja rasă de lămâie. Se încorporează și restul ingredientelor și se amestecă până la o omogenizare perfectă. Se unge tava cu ulei și se tapetează cu făină.

     

    Pasul 2: Se toarnă compoziția, se așază caisele tăiate sferturi și se introduce tava în cuptor.

    • Cuptor cu aer cald: cca. 180°C (preîncălzit)
    • Cuptor pe gaz: treapta 2 (preîncălzit)
    • Timpul de coacere: cca. 45-60 de minute

     

    Pasul 3: Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr.

     

  • Melcişori crocanţi cu musli

    Ingrediente

    Pentru tava de copt:

    • hârtie de copt

     

    Pentru aluatul din foietaj:

    • 1 pachet aluat de foietaj

     

    Pentru aluatul sfărâmicios:

    • 200 g făină
    • 100 g zahăr
    • 1 plic Zahăr vanilinat Dr. Oetker
    • 125 g unt
    • 150 g Musli Crocant cu ciocolată Dr. Oetker

     

    Mai aveți nevoie de:

    • 1 gălbenuș
    • 3 linguri de lapte
    • 75 g de ciocolată tăiată bucățele mici

     

    Pasul 1: Tava se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

    • Cuptor cu aer fi erbinte: cca. 180° C (preîncălzit)
    • Cuptor cu gaz: treapta 2 (preîncălzit)

     

    Pasul 2: Se amestecă făina, zahărul și zahărul vanilinat împreună cu untul topit într-un bol, folosind mixerul cu paletele de batere, până se obțin frimituri de aluat, de mărimea dorită.

     

    Pasul 3: Foietajul se întinde, se unge cu lapte, iar deasupra se presară uniform musli și fi rimiturile de aluat pregătite la pasul 2. Se apasă ușor. Se presară bucățelele de ciocolată. Aluatul se rulează pe partea mai lungă, apoi ruloul obținut se taie în rondele de cca. 2 cm grosime care se așază în tava de copt. Eventualele frimituri care rămân se pot reîncorpora prin apăsare ușoară pe rondelele de aluat. Se introduce tava în cuptor și se coace.

    • Timp de coacere: cca. 20 de minute

     

    Pasul 4: Melcișorii se scot cu tot cu hârtia de copt pe un grătar de bucătărie și se lasă la răcit.

     

  • Fursecuri cu scorţişoară

    Ingrediente

    Pentru tava de copt:

    • hârtie de copt

     

    Pentru aluat:

    • 50 g făină
    • 1 vârf cuțit de Praf de copt Dr. Oetker
    • 100 g Zahăr pudră Dr. Oetker
    • 1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
    • 1 ou
    • 100 g unt sau margarină moale
    • 2 pliculețe Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker

     

    Pentru decor:

    • Ornamente colorate Dr. Oetker

     

    Mai aveți nevoie de:

    • forme pentru fursecuri

     

    Pasul 1: Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

    • Cuptor cu aer cald: cca. 200°C (preîncălzit)
    • Cuptor pe gaz: treapta 2 (preîncălzit)

     

    Pasul 2: Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixat. Se adaugă restul ingredientelor și se prelucrează totul, folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până se obține un aluat omogen. Se întinde aluatul (grosime cca. 3 mm), iar cu ajutorul formelor pentru prăjituri se decupează fursecurile. Se așază fursecurile în tava de copt.

    • Timpul de coacere: cca. 8 minute

     

    Pasul 3: Fursecurile se lasă la răcit pe un blat de bucătărie, fără a îndepărta hârtia de copt.

     

    Pasul 4: Se decorează cu ajutorul Creioanelor pentru decor Dr. Oetker, cu Ornamente colorate sau Glazură de ciocolată Dr. Oetker.

     

  • Brioşe cu ciocolată

    Ingrediente

    pentru cca. 6 bucăți

    Pentru aluat:

    • 120 g ciocolată neagră
    • 120 g unt
    • 2 ouă
    • 180 g zahăr
    • ½ linguriță Esență de rom Dr. Oetker
    • 120 g făină
    • 3 linguri Cacao Dr. Oetker
    • 1 plic Praf de copt Original Backin Dr. Oetker

     

    Pentru decor:

    • 200 g ciocolată neagră
    • 100 ml smântână lichidă pentru frișcă 30-35% grăsime
    • Ornamente Dr. Oetker

     

    Mai aveți nevoie de:

    • forme si hartie pentru briose

     

     

    Pasul 1 Se topesc într-o oală ciocolata și untul. Se mixează ouăle și zahărul, formă și hârtie pentru brioșe până când își dublează volumul și apoi se adaugă peste amestecul de ciocolată și unt. Se încorporează esența de rom.

     

    Pasul 2 Făina se amestecă cu cacaua și praful de copt. Amestecul rezultat se încorporează treptat în aluat și se amestecă totul, până când se obține o compoziție omogenă.

     

    Pasul 3 Se tapetează tava pentru brioșe cu formele de hârtie, apoi se distribuie uniform aluatul. Se introduce tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.

    • Cuptor cu aer fierbinte: cca. 160° C (preîncălzit)
    • Cuptor cu gaz: treapta 3 (preîncălzit)
    • Timp de coacere: cca. 20-25 de minute

     

    Pasul 4 Se topește ciocolata la bain-marie, se mixează cu frișca, iar crema obținută se păstrează la rece pentru cca. 30 minute. După ce se scoate de la frigider, crema se mai amestecă încă o dată, folosind mixerul. După ce s-au răcit, brioșele se decorează cu cremă și ornamente.

     

    SUGESTIE: Se umplu hârtiuțele de brioșe doar 2/3 pentru a nu ieși din tavă!

     

  • Bomboane vegane „Dark“

    Ingrediente
    • 500 g curmale rehidratate
    • 100 g migdale
    • 100 g semințe de floarea-soarelui
    • 100 g nucă
    • 100 g fulgi de nucă de cocos
    • 2 bucăți cuișoare
    • 3 g scorțișoară
    • 25 ml Esență de rom Dr. Oetker
    • 12,5 ml Esență de vanilie Dr. Oetker
    • 100-150 g pudră de roșcove (karob)

     

    Pasul 1: Se hidratează curmalele timp de 4 ore. Se pune apă la fiert, iar când dă în fiert se pun migdalele și se lasă cca. 3-5 minute. Se scot, se lasă puțin la răcit și se curăță de coajă.

     

    Pasul 2: Se strecoară curmalele, apoi se pun toate ingredientele în robotul de bucătărie cu lamă „S” (mai puțin pudra de roșcove și esențele) și se mixează până când se obține o pastă omogenă și destul de groasă. Se adaugă esențele și 4 linguri de pudră de roșcove. Se mai mixează pentru încă cca. 10 minute. Se formează biluțe și se rostogolesc prin pudră de roșcove.

     

    După aceeași rețetă se pot face și bomboane vegane White. Se urmează aceiași pași, înlocuindu-se esența de rom cu cea de vanilie, iar la final, în loc de pudră de roșcove, se rostogolesc prin fulgi de nucă de cocos.

    Bomboanele pot fi ținute și la frigider. În felul acesta, se transformă într-un desert răcoritor și se păstrează pentru mai mult timp. Se pot servi alături de cafea sau ceai, iar vara alături de limonadă sau ceai cu gheață.

     

    SUGESTIE: Pentru a forma bomboane de aceeași dimensiune se poate folosi o linguriță dozatoare de ceai.