Familia mare se pregăteşte de sărbătoare!

Premii Înscriere Reţete de familie Testimonial câştigător

Premii

Marele Premiu

Pentru că Dr. Oetker reuneşte familia, mai ales de Sărbători, te premiază cu încă o sărbatoare: o săptamână la munte şi una la mare! Prăjitureşte alături de ai tăi şi câştigă unul dintre cele 5 concedii complete pentru întreaga familie.

Cele 5 premii se acordă sub forma unui voucher turistic a câte 5000 € fiecare.

Premiul va fi acordat prin tragere la sorţi pe data de 23.05.2017.

Perioada promoţiei: 1 martie - 15 mai 2017

  • Premii săptamânale
    11 x robot de bucătărie
    Kitchen Aid
  • Premii zilnice
    76 x set recipiente
    de bucătărie

Înscriere

Câştigă vacanţa de vară pentru familia ta!

Înscrie codul promoţional de pe ambalaje alături de datele tale în formularul de mai jos şi intră în cursa pentru premiile zilnice, pentru cele săptămânale sau pentru marele premiu.

Înscrie-te în promoţie!

Reţete de familie

  • Cake Pops

    Cca. 35 bucățiTimp de preparare: cca. 60 minute

     

    Ingrediente

    Pentru aluat:

    • 6 ouă
    • 1 praf de sare
    • 300 g Zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker
    • 150 ml ulei
    • 1 linguriță coajă rasă de lămâie sau portocală
    • 1 linguriță Esență de vanilie 38 ml Dr. Oetker
    • 300 g făină bine cernută
    • 1 plic Praf de copt Dr. Oetker
    • suc lămâie

    Pentru blat:

    • 150 ml smântână lichidă pentru frișcă
    • 30-35% grăsime
    • 1 lingură Zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker
    • 50 g brânză Mascarpone

    Pentru decor:

    • 2 plicuri Decor Glazură cu gust de ciocolată Dr. Oetker
    • 50 ml apă
    • 150 g Ornamente colorate Dr. Oetker
    • bețișoare din plastic

    Mai aveți nevoie de:

    • tavă cu margine detașabilă Ø 24-26 cm
    • hârtie de copt

    Pasul 1 Aluat: Se separă ouăle cu grijă. Se amestecă albușurile cu un praf de sare și se bat spumă, folosind mixerul. Se adaugă apoi treptat zahărul. Când spuma este tare, ca pentru bezele, se încorporează câte un gălbenuș, amestecând cu o lingură de sus în jos (în acest mod albușurile își păstrează consistența, iar blatul va fi pufos). Se adaugă uleiul, coaja rasă de lămâie/portocală și esență de vanilie. Se încorporează făina, apoi se adaugă praful de copt, stins în prealabil cu 1 lingură de suc de lămâie. Se tapetează tava cu hârtie de copt.

     

    Aluatul se toarnă în tavă și se introduce tava la cuptor.

    • Cuptor electric: cca. 180°C (preîncălzit)
    • Cuptor cu aer cald: cca. 160°C (preîncălzit)
    • Cuptor cu gaz: treapta 3 (preîncălzit)

    Timp de coacere: cca. 40 - 45 minute

     

    Pasul 2 După ce s-a răcit, blatul se fărâmițează cu mâna sau folosind un robot de bucătărie.

     

    Pasul 3 Blat: Se spumează smântâna cu zahărul pudră, apoi se adaugă blatul fărâmițat și brânza mascarpone. Se amestecă totul, până când se obține o compoziție omogenă.

     

    Pasul 4 Din compoziția rezultată se formează biluțe, care se păstrează la rece timp cca. 30 minute pentru a se întări.

     

    Pasul 5 Decor: Se prepară glazura de ciocolată conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se scot biluțele de la frigider, iar în mijlocul fiecăreia se înfige câte un bețisor din plastic. Cake pops-urile se acoperă cu glazura de ciocolată și se decorează cu ornamente colorate.

  • Fursecuri cu flori din fondant

    24 bucățiTimp de preparare: cca. 20 minuteTimp de coacere: cca. 12-15 minute

     

    Ingrediente

    Pentru aluat:

    • 225 g făină
    • 100 g zahăr
    • 75 g unt
    • 100 g miere
    • 1 ou

     

    Pentru decor:

    • Zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker
    • 200 g Fondant Dr. Oetker
    • Colorant alimentar de diferite culori Dr. Oetker
    • Ornamente Bobițe dulci Dr. Oetker

     

    Mai aveți nevoie de:

    • tavă de copt
    • hârtie pentru copt

    Pasul 1 Aluat: Într-un vas de mixat se adaugă făina cu zahărul. Se topesc mierea și untul și se adaugă peste amestecul de făină cu zahăr. Se adaugă oul și se amestecă totul, până la obținerea unei compoziții omogene.

     

    Pasul 2 Se tapetează tava cu hârtie de copt. Cu ajutorul a două lingurițe, se distribuie aluatul în tavă, sub forma unor bănuți. Se introduce tava la cuptor.

     

    • Cuptor electric: cca. 180°C (preîncălzit)
    • Cuptor cu aer cald: cca. 160°C (preîncălzit)
    • Cuptor pe gaz: treapta 3 (preîncălzit)

    Timpul de coacere: cca. 12-15 minute, până prind o culoare aurie

     

    Pasul 3 Decor: Se colorează fondantul în culorile dorite și se întinde în strat subțire pe masa de lucru, pudrată în prealabil cu zahăr pudră. Din fondant se formează „petalele”, iar cu ele se decorează fursecurile pentru a forma „florile”. Mijlocul „floricelelor” se ornează cu Bobițele dulci de zahăr.

     

    Sugestie: Se poate întinde Fondantul și între 2 foi de hârtie de copt.

  • Muffins cu migdale

    Cca. 8 bucățiTimp de preparare: cca. 20 minuteTimp de coacere: cca. 20 minute

     

    Ingrediente

    Pentru aluat:

    • 150 g unt
    • 150 g Zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker
    • 1 plic Zahăr vanilat Bourbon Dr. Oetker
    • 3 ouă
    • 4 linguri lapte
    • 1 plic Finesse Coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
    • 50 g migdale măcinate pudră
    • 150 g făină

     

    Pentru decor:

    • Margarete sau Trandafiri Dr. Oetker

     

    Mai aveți nevoie de:

    • tavă sau formă pentru brioşe

    Pasul 1 Aluat: Cu ajutorul unui mixer, se spumează untul cu zahărul pudră. Se adaugă zahărul vanilat, plicul de Finesse, ouăle și laptele și se amestecă totul, până când se obține o compoziție omogenă.

     

    Pasul 2 Se încorporează apoi făina și pudra de migdale.

     

    Pasul 3 Se toarnă aluatul în forma de brioșe și se introduce forma la cuptor.

     

    • Cuptor electric: cca. 180°C (preîncălzit)
    • Cuptor cu aer cald: cca. 160°C (preîncălzit)
    • Cuptor pe gaz: treapta 3 (preîncălzit)

    Timpul de coacere: cca. 20 minute

     

    Pasul 4 Decor: Brioșele se decorează cu Margarete sau Trandafiri.

  • Banane în ciocolată

    Cca. 9 bucățiTimp de preparare: cca. 20 minute

     

    Ingrediente

    Ingrediente:

    • 3 banane mari

     

    Pentru glazură:

    • 150 g ciocolată
    • 2 linguri lapte
    • sucul de la ½ lămâie
    • 150 ml apă

     

    Pentru decor:

    • Ornamente colorate Dr. Oetker
    • bețe pentru înghețată

    Pasul 1 Glazura: Se topește la bain-marie ciocolata, se adaugă 2 linguri lapte, iar compoziția rezultată se lasă 1 minut să se răcească.

     

    Pasul 2 Se taie fiecare banană în 3 bucăți. În fi ecare bucată se introduce apoi un băț pentru înghețată și se scufundă în apa amestecată cu suc de lămâie, apoi în ciocolata topită.

     

    Pasul 3 Decor: Se decorează fiecare bucată de banană cu ornamente colorate.

  • Steluţe de ciocolată

    Cca. 12 bucățiTimp de preparare: cca. 20 minuteTimp de coacere: cca. 30 minute

     

    Ingrediente

    Pentru aluat:

    • 100 g făină cu agent de creştere
    • 100 g făină simplă
    • 1 plic Praf de copt Dr. Oetker
    • 1/2 linguriţă Bicarbonat de sodiu Dr. Oetker
    • 30 g Cacao neagră Dr. Oetker
    • 100 g Zahăr pudră cu aromă de vanilie Dr. Oetker
    • 150 g zahăr brun
    • 3 ouă
    • 70 ml lapte bătut

     

    Pentru decor:

    • 2 plicuri Decor Glazură cu gust de ciocolată Dr. Oetker
    • 40 ml apă
    • Ornamente colorate Dr. Oetker

     

    Mai aveți nevoie de:

    • formă pentru decupat aluat „steluță”
    • tavă pentru copt
    • hârtie de copt

    Pasul 1 Aluat: Se amestecă într-un bol cele două tipuri de făină, praful de copt, bicarbonatul, cacaua și cele două tipuri de zahăr.

     

    Pasul 2 Se bat ouăle cu laptele, iar compoziția rezultată se adaugă peste mixul preparat anterior. Se amestecă toate ingredientele, până la obținerea unei compoziții omogene. Se toarnă aluatul în tavă, tapetată în prealabil cu hârtie de copt. Se introduce tava la cuptor.

     

    • Cuptor electric: cca. 180°C (preîncălzit)
    • Cuptor cu aer cald: cca. 160°C (preîncălzit)
    • Cuptor pe gaz: treapta 3 (preîncălzit)

    Timpul de coacere: cca. 30 minute

     

    Pasul 3 Se lasă blatul să se răcească, iar apoi, cu ajutorul formei, se decupează „steluțele”.

     

    Pasul 4 Se prepară glazura conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se decorează „steluțele” cu glazură și ornamente colorate.

  • Prăjitură cu caise

    Ingrediente

    Pentru prăjitură:

    • 1 kg făină
    • 20 linguri zahăr
    • 2 plicuri Praf de copt Original Backin Dr. Oetker
    • coajă rasă de la o lămâie
    • 2 lingurițe Esență de vanilie Dr. Oetker
    • 800 ml apă
    • 300 ml ulei de floarea-soarelui
    • 1 kg caise

     

    Pentru decor:

    • 1 plic Zahăr pudră Dr. Oetker

     

    Mai aveți nevoie de:

    • o tavă de prăjituri 40 x 40 cm

    Pasul 1: Se amestecă făina, zahărul, praful de copt și coaja rasă de lămâie. Se încorporează și restul ingredientelor și se amestecă până la o omogenizare perfectă. Se unge tava cu ulei și se tapetează cu făină.

     

    Pasul 2: Se toarnă compoziția, se așază caisele tăiate sferturi și se introduce tava în cuptor.

    • Cuptor cu aer cald: cca. 180°C (preîncălzit)
    • Cuptor pe gaz: treapta 2 (preîncălzit)
    • Timpul de coacere: cca. 45-60 de minute

     

    Pasul 3: Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă la răcit, după care se pudrează cu zahăr.

  • Melcişori crocanţi cu musli

    Ingrediente

    Pentru tava de copt:

    • hârtie de copt

     

    Pentru aluatul din foietaj:

    • 1 pachet aluat de foietaj

     

    Pentru aluatul sfărâmicios:

    • 200 g făină
    • 100 g zahăr
    • 1 plic Zahăr vanilinat Dr. Oetker
    • 125 g unt
    • 150 g Musli Crocant cu ciocolată Dr. Oetker

     

    Mai aveți nevoie de:

    • 1 gălbenuș
    • 3 linguri de lapte
    • 75 g de ciocolată tăiată bucățele mici

    Pasul 1: Tava se tapetează cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

    • Cuptor cu aer fi erbinte: cca. 180° C (preîncălzit)
    • Cuptor cu gaz: treapta 2 (preîncălzit)

     

    Pasul 2: Se amestecă făina, zahărul și zahărul vanilinat împreună cu untul topit într-un bol, folosind mixerul cu paletele de batere, până se obțin frimituri de aluat, de mărimea dorită.

     

    Pasul 3: Foietajul se întinde, se unge cu lapte, iar deasupra se presară uniform musli și fi rimiturile de aluat pregătite la pasul 2. Se apasă ușor. Se presară bucățelele de ciocolată. Aluatul se rulează pe partea mai lungă, apoi ruloul obținut se taie în rondele de cca. 2 cm grosime care se așază în tava de copt. Eventualele frimituri care rămân se pot reîncorpora prin apăsare ușoară pe rondelele de aluat. Se introduce tava în cuptor și se coace.

    • Timp de coacere: cca. 20 de minute

     

    Pasul 4: Melcișorii se scot cu tot cu hârtia de copt pe un grătar de bucătărie și se lasă la răcit.

  • Fursecuri cu scorţişoară

    Ingrediente

    Pentru tava de copt:

    • hârtie de copt

     

    Pentru aluat:

    • 50 g făină
    • 1 vârf cuțit de Praf de copt Dr. Oetker
    • 100 g Zahăr pudră Dr. Oetker
    • 1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
    • 1 ou
    • 100 g unt sau margarină moale
    • 2 pliculețe Zahăr cu scorțișoară Dr. Oetker

     

    Pentru decor:

    • Ornamente colorate Dr. Oetker

     

    Mai aveți nevoie de:

    • forme pentru fursecuri

    Pasul 1: Se tapetează tava cu hârtie de copt. Se preîncălzește cuptorul.

    • Cuptor cu aer cald: cca. 200°C (preîncălzit)
    • Cuptor pe gaz: treapta 2 (preîncălzit)

     

    Pasul 2: Se amestecă făina cu praful de copt într-un vas de mixat. Se adaugă restul ingredientelor și se prelucrează totul, folosind mixerul, mai întâi la viteză mică, apoi la viteză mare, până se obține un aluat omogen. Se întinde aluatul (grosime cca. 3 mm), iar cu ajutorul formelor pentru prăjituri se decupează fursecurile. Se așază fursecurile în tava de copt.

    • Timpul de coacere: cca. 8 minute

     

    Pasul 3: Fursecurile se lasă la răcit pe un blat de bucătărie, fără a îndepărta hârtia de copt.

     

    Pasul 4: Se decorează cu ajutorul Creioanelor pentru decor Dr. Oetker, cu Ornamente colorate sau Glazură de ciocolată Dr. Oetker.

  • Brioşe cu ciocolată

    Ingrediente

    pentru cca. 6 bucăți

    Pentru aluat:

    • 120 g ciocolată neagră
    • 120 g unt
    • 2 ouă
    • 180 g zahăr
    • ½ linguriță Esență de rom Dr. Oetker
    • 120 g făină
    • 3 linguri Cacao Dr. Oetker
    • 1 plic Praf de copt Original Backin Dr. Oetker

     

    Pentru decor:

    • 200 g ciocolată neagră
    • 100 ml smântână lichidă pentru frișcă 30-35% grăsime
    • Ornamente Dr. Oetker

     

    Mai aveți nevoie de:

    • forme si hartie pentru briose

    Pasul 1 Se topesc într-o oală ciocolata și untul. Se mixează ouăle și zahărul, formă și hârtie pentru brioșe până când își dublează volumul și apoi se adaugă peste amestecul de ciocolată și unt. Se încorporează esența de rom.

     

    Pasul 2 Făina se amestecă cu cacaua și praful de copt. Amestecul rezultat se încorporează treptat în aluat și se amestecă totul, până când se obține o compoziție omogenă.

     

    Pasul 3 Se tapetează tava pentru brioșe cu formele de hârtie, apoi se distribuie uniform aluatul. Se introduce tava la cuptor, în partea de mijloc a acestuia.

    • Cuptor cu aer fierbinte: cca. 160° C (preîncălzit)
    • Cuptor cu gaz: treapta 3 (preîncălzit)
    • Timp de coacere: cca. 20-25 de minute

     

    Pasul 4 Se topește ciocolata la bain-marie, se mixează cu frișca, iar crema obținută se păstrează la rece pentru cca. 30 minute. După ce se scoate de la frigider, crema se mai amestecă încă o dată, folosind mixerul. După ce s-au răcit, brioșele se decorează cu cremă și ornamente.

     

    Sugestie: Se umplu hârtiuțele de brioșe doar 2/3 pentru a nu ieși din tavă!

  • Bomboane vegane „Dark“

    Ingrediente
    • 500 g curmale rehidratate
    • 100 g migdale
    • 100 g semințe de floarea-soarelui
    • 100 g nucă
    • 100 g fulgi de nucă de cocos
    • 2 bucăți cuișoare
    • 3 g scorțișoară
    • 25 ml Esență de rom Dr. Oetker
    • 12,5 ml Esență de vanilie Dr. Oetker
    • 100-150 g pudră de roșcove (karob)

    Pasul 1: Se hidratează curmalele timp de 4 ore. Se pune apă la fiert, iar când dă în fiert se pun migdalele și se lasă cca. 3-5 minute. Se scot, se lasă puțin la răcit și se curăță de coajă.

     

    Pasul 2: Se strecoară curmalele, apoi se pun toate ingredientele în robotul de bucătărie cu lamă „S” (mai puțin pudra de roșcove și esențele) și se mixează până când se obține o pastă omogenă și destul de groasă. Se adaugă esențele și 4 linguri de pudră de roșcove. Se mai mixează pentru încă cca. 10 minute. Se formează biluțe și se rostogolesc prin pudră de roșcove.

     

    După aceeași rețetă se pot face și bomboane vegane White. Se urmează aceiași pași, înlocuindu-se esența de rom cu cea de vanilie, iar la final, în loc de pudră de roșcove, se rostogolesc prin fulgi de nucă de cocos.

    Bomboanele pot fi ținute și la frigider. În felul acesta, se transformă într-un desert răcoritor și se păstrează pentru mai mult timp. Se pot servi alături de cafea sau ceai, iar vara alături de limonadă sau ceai cu gheață.

     

    Sugestie: Pentru a forma bomboane de aceeași dimensiune se poate folosi o linguriță dozatoare de ceai.

Câştigătoarea campaniei de iarnă
„Casă, dulce casă!“