Perioada promoţiei: 1 martie 2021 - 31 mai 2021
Premiile se vor acorda prin tragere la sorți, conform detaliilor din Regulament.

Premii săptămânale
Premiul lunar

Imaginile premiilor sunt cu titlu de prezentare.
Cine-a mai văzut mese de sărbătoare fără desert? Chiar dacă tendințe au fost multe, sunt câteva rețete care au trecut și testul timpului, și testul gusturilor. Aceste rețete, neschimbate, sunt pentru noi rețete nemuritoare. Te invităm să le încerci și să te bucuri împreună cu cei dragi de gustul care vă cheamă pe toți la masă precum și de momentele petrecute în familie. Sărbători Fericite!
-
Chec Marmorat
Ai nevoie de:
300 gr unt sau margarină moale, 275 gr zahăr, 1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker, 2 lingurițe Esență de rom 38 ml Dr. Oetker, 1 vârf sare, 5 ouă, 375 gr făină, 4 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker, 3 linguri lapte, 20 gr Cacao Dr. Oetker, 20 gr zahăr, 2 - 3 linguri lapte, 2 linguri zahăr pudră pentru decor.
Vezi reţetaCe e de făcut:
- Preîncălzește cuptorul: 180°C (cuptor electric) sau 160°C (cuptor cu aer cald)
- Cu mixerul și paletele de batere, freacă spumă untul sau margarina, la viteză mare. Adaugă treptat și încorporează zahărul, zahărul vanilinat, esența și sarea. Mixează totul până când devine omogen. Încorporează pe rând ouăle, bătând fiecare ou cam jumătate de minut.
- Alături, amestecă făina cu praful de copt și încorporează-le în compoziția de la pasul anterior, împreună cu laptele, mixând la viteză medie. Toarnă cam două treimi din cantitatea de compoziție în formă de Gugelhupf (unsă, diametru de 24 de cm).
- Într-un bol alăturat amestecă laptele, zahărul și cacaua, iar apoi, mixează compoziția în aluatul rămas, până când acesta curge greu din lingură.
- Toarnă aluatul închis la culoare peste cel deschis, iar pentru a obține aspectul marmorat, cu un bețișor sau o furculiță, „desenează” spirale. Dă-l la copt pentru 60 de minute.
- Când îl scoți din cuptor, lasă checul la răcorit cam 10 minute în formă, apoi răstoarnă-l pe un grătar de bucătărie și se lasă-l să se răcească complet. Înainte de servire, pudrează-l cu zahăr pudră.
-
Negresă
Ai nevoie de:
300 gr făină, 30 gr Cacao Dr. Oetker, 3 lingurițe rase Praf de Copt Dr. Oetker, 150 gr zahăr brun, 150 gr zahăr, 1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker, 1 praf de sare, 4 ouă, 300 ml ulei, 50 ml frișcă lichidă, 200 gr nuci mărunțite, 150 gr fulgi de ciocolată.
Pentru glazurare: 75 gr glazură semi-amăruie Dr. Oetker
Vezi reţetaCe e de făcut:
- Amestecă făina, cacaua și praful de copt, iar apoi cerne compoziția într-un vas. Adaugă zahărul brun, zahărul, zahărul vanilat Bourbon, sarea, ouăle, uleiul și frișca. Mixează circa 1 minut, până la obținerea unui aluat omogen.
- Adaugă alunele și fulgii de ciocolată.
- Într-o tavă de copt (30 x 40 cm) unsă și tapetată cu făină, toarnă aluatul și nivelează cu o spatulă. Întrodu tava în cuptorul preîncălzit preț de 25 de minute, în funcție de indicațiile de mai jos: Cuptor electric 180 °C Cuptor cu aer cald 160 °C
- Scoate prăjitura din cuptor și las-o să se răcească pe deplin. Desprinde marginile cu ajutorul unui cuțit, iar apoi taie prăjitura în bucăți potrivite.
- Într-o oală mică topește glazura pe baie de aburi, la foc mic, până obții o masă fină care, cu ajutorul unei linguri, se distribuie peste tava de prăjituri tăiate.
- Pentru un plus de imaginație: În loc de ciocolată, poți folosi 100 gr de ciocolată răzuită, iar nucile pot fi înlocuite de alune. Dacă dorești, glazura semi-amăruie poate fi înlocuită de cea albă.
-
Prăjitură Krantz
Ai nevoie de:
Pentru aluat: 100 gr unt sau margarină moale,150 gr zahăr, 1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker, 4 picături Esență de lămâie 38 ml Dr. Oetker, 1 praf de sare, 3 ouă, 150 gr făină, 50 gr Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker, 2 lingurițe Praf de Copt Dr. Oetker
Pentru cremă: 1 plic Original Pudding gust de vanilie Dr. Oetker, 100 gr zahăr, 500 ml lapte, 250 gr unt moale
Pentru ungere: 4 linguri de jeleu de coacăze roșii
Vezi reţetaCe e de făcut:
- Într-un bol, folosind mixerul (cu platele de batere) la viteză mare, freacă spumă untul sau margarina. Adaugă zahărul, zahărul vanilinat, esența și sarea și mixează până când compoziția este omogenă, iar zahărul exte complet topit. Pe rând, încorporează ouăle, bătând fiecare ou circa jumătate de minut.
- Amestecă făina, amidonul alimentar și praful de copt, cerne și încorporează încet în compoziția pregătită anterior, mixând la viteză medie.
- Toarnă aluatul în forma de copt (Kranz, Ø 22 cm), unsă în prealabil. Forma se introduce apoi în cuptor și se coace 40 de minute. (la cuptor electric 180 °C, la cuptor cu aer cald 160 °C)
- După coacere, lasă Kranz-ul 10 minute în formă, apoi răstoarnă-l pe un grătar de bucătărie și lasă-l să se răcească.
- E timpul pentru cremă: prepară o budincă, conform instrucțiunilor de pe plic, folosind praful de budincă, zahăr și lapte. Acoperă cu o folie plastic și las-o să se răcească.
- Freacă untul spumă și, încet, încorporează budinca. Nici untul, nici budinca nu trebuie să fie prea reci, pentru că altfel compoziția se taie.
- Taie Kranz-ul în trei, pe orizontală. Unge partea de jos și cea din mijloc cu jeleul de coacăze. Întinde o treime din cantitatea de cremă peste foaia de jos, acoperă cu foaia din mijloc, apasă ușor și acoperă cu jumătate din crema rămasă. Așează deasupra ultima foaie și apasă ușor.
- Unge Kranz-ul cu restul de cremă păstrând 2-3 linguri pentru decor.
- Decorează cu alunele caramelizate și cu restul de cremă.
- Pentru extra gust, caramelizează alunele! E simplu, ai nevoie de 10 gr unt, 60 gr zahăr și 125 gr de alune curățate de coajă și mărunțite. Într-o oală mică sau tigaie, încălzește untul, adaugă zahărul și alunele și amestecă neîncetat până când ai o compoziție vâscoasă, de culoare brun deschis. Toarn-o pe o folie de aluminiu, las-o să se răcească și fărâmițeaz-o.
-
Prăjitură pufoasă cu vişine
Ai nevoie de:
150 gr făină, 4 ouă, 200 gr unt, 150 gr zahăr, 500 gr vișine, 1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker, 2 fiole Esență de lămâie Dr. Oetker, 1 plic zahăr pudră aromatizat Dr. Oetker
Vezi reţetaCe e de făcut:
- Spală vișinele, curăță-le de sâmburi și lasă-le la scurs într-o strecurătoare.
- Separă gălbenușurile de albușuri și bate albușurile spumă.
- Într-un bol, bate untul spumă. Adaugă zahărul și, pe rând, adaugă câte un gălbenuș, continuând să mixezi. Adaugă făina, în ploaie, și mixează până când amestecul este omogen.
- Adaugă spuma de albușuri și amestecă ușor cu lingura, luând compoziția de pe marginile castronului spre interior.
- Unge cu unt o tavă (30 x 17 cm) și adaugă compoziția. Deasupra compoziției pune apoi vișină lângă vișină, până acoperi întreaga suprafață a tăvii.
- Dă tava la copt pentru 55 de minute în cuptorul preîncălzit la foc mediu (170 °C). Cu o scobitoare înțeapă aluatul, iar dacă nu rămâne pe bețișor, prăjitura e gata!
- Presară pe deasupra zahăr pudră, iar după ce se răcește complet, taie prăjitura în bucăți generoase.
-
Cozonac cu nucă şi ciocolată
Ai nevoie de:
Pentru aluat: 1 cutie mix de cozonac (se folosește doar mixul de aluat din cutie), 2 gălbenușuri de ou, 200 ml lapte rece de la frigider, 100 gr unt, 50 ml ulei de floarea soarelui
Pentru umplutură: 3 albușuri de ou, 200 gr nucă măcinată (după preferință se poate adăuga și rahat sau stafide), 1 cutie mix pentru cozonac (se folosește doar mxul pentru umplutură din cutie)
Pentru decorare: un gălbenuș.
Vezi reţetaCe e de făcut:
- Pentru aluat: Într-o cratiță, topește untul și adaugă laptele, apoi lasă să se răcească. Într-un vas pentru mixer, amestecă mixul pentru aluat și conținutul plicului de drojdie din cutia Mix pentru Cozonac. Adaugă amestecul de unt și lapte cald, gălbenușurile de ou și mixează, folosind spiralele pentru aluat. Începe la viteză mică, iar apoi la viteză maximă timp de 4 minute, până la omogenizare. Pune aluatul obținut într-un vas uns cu ulei, acoperă cu folie alimentară și lasă la dospit într-un loc cald aproximativ 1,5 ore (până își dublează volumul).
- Pentru umplutură: Mixează albușurile până ajung la consistența de bezea. Cu o lingură și mișcări de jos în sus adaugă mixul pentru umplutură. Adaugă nuca măcinată și, dacă vrei, cubulețe de rahat și/ sau stafide.
- Pregătirea cozonacului: Când aluatul și-a dublat volumul, împarte-l în două. Întinde 2 foi (aprox 30x22 cm) folosind un sucitor, iar pe deasupra întinde umplutura. Rulează foile așa încât să obții 2 batoane, pe care le împletești și le așezi în tava de cozonac (tapetată cu hârtie de copt). Lasă din nou la crescut într-un loc cald, cam 30 de minute, până crește din nou. Unge aluatul cu gălbenuș de ou, presară cu zahăr și coace-l la temperatura de 180 ͦ C, timp de 50-55 de minute, până când se rumenește frumos la suprafață. Pentru a evita arderea cozonacului în partea de deasupra îl poți acoperi cu puțină hârtie de copt.
-
Prajitură Caramel
Ai nevoie de:
Pentru foi: 3 ouă, 10 linguri ulei, 10 linguri lapte, 5 linguri zahăr, 500 g făină, 2 lingurițe Esențe de vanilie 38 ml Dr. Oetker, 1 linguriță Bicarbonat de amoniu Dr. Oetker, 1 linguriță suc de lămâie
Pentru cremă: 300 gr zahăr pentru caramel, 4 ouă, 300 gr zahăr, 250 gr nuci, 500 ml lapte, 3 linguri făină, 300 gr unt, 1 plic Finesse coajă rasă de portocale Dr. Oetker
Pentru decorare: 2 plicuri Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
Vezi reţetaCe e de făcut:
- Într-un vas amestecă ouăle și zahărul, adaugă uleiul și laptele, iar la final, făina și amoniul stins în sucul de lămâie.
- Împarte aluatul în 4 bucăți și coace separat 4 foi pe grătarul din mijloc al cuptorului. E mai simplu să le coci pe spatele tăvii, pentru a le putea scoate mai ușor.
- Topește 300 g de zahăr până devine sticlos, adaugă ouăle pe rând și amestecă, dar lasă focul foarte mic. Într-un bol alăturat, amestecă nuca măcinată, făina și laptele, iar după ce obții un amestec omogen, pune-l peste siropul de zahăr și crește puțin intensitatea focului. Continuă să amesteci și lasă crema să fiarbă până se îngroașă ca o smântână. Ia-o de pe foc, adaugă untul și mai pune-o încă o dată pe foc pentru 5-7 minute. Las-o apoi să se răcească de tot.
- Împarte crema în 3 părți și întinde câte o parte peste fiecare foaie.
- Pune plicurile de glazură într-un vas cu apă fierbinte preț de 5 minute până simți că glazura este moale, taie colțul plicului și ornează prăjitura.
-
Amandină
Ai nevoie de:
Pentru aluat: 220 gr făină, 40 gr Cacao Dr. Oetker 1 plic Praf de copt Dr. Oetker, 1/2 linguriță de sare, 100 gr zahăr brun, 240 ml apă rece, 100 ml ulei, 2 plicuri Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
Pentru cremă: 100 gr pudră de migdale (sau migdale decojite, măcinate fin și cernute), 1 plic Vege Gel Dr. Oetker, 50 gr zahăr brun, 40 gr Amidon alimentar Gustin Dr. Oetker, 7 - 8 lingurițe Cacao Dr. Oetker, 800 ml lapte (poate fi lapte de soia pentru amandină de post)
Pentru sirop: 8 linguri zahăr, 3 căni apă, 4 lingurițe Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
Pentru glazurare: 1 plic Glazură ciocolată neagră Dr. Oetker
Vezi reţetaCe e de făcut:
- Preîncălzește cuptorul la 180°C .
- Începe cu aluatul și amestecă făina, praful de copt, cacaoa şi sarea. Alături, dizolvă în apă zahărul şi zahărul vanilinat, apoi adaugă uleiul. Toarnă mixul peste compoziţia de făină şi mixează cu mixerul la viteză mare. Toarnă aluatul într-o formă de copt (aproximativ 25x18 cm) şi dă la copt pentru 30 min la 180°C. Scade apoi temperatura la 170°C şi mai lasă încă 30 minute. Scoate prăjitura din formă şi las-o să se răcească pe un grătar.
- Pentru cremă, amestecă toate ingredientele într-o oală, la foc potrivit, amestecând continuu. Când compoziţia devine consistentă, ia-o de pe foc şi răceşte-o pe baie de apă. Oprește într-un bol 5 linguri din cremă pentru decor.
- Pentru sirop, încălzește 2 linguri de zahăr până când se caramelizează. Adaugă o cană de apă şi lasă să fiarbă până se topeşte caramelul. Adaugă și restul de zahăr şi apă, iar la final, când siropul s‑a mai răcit puţin, și esenţa de rom.
- Acum taie blatul pe orizontală în trei straturi egale. Însiropează stratul de jos, întinde jumătate din cremă și acoperă cu al doilea blat. Însiropează-l și pe acesta și acoperă-l cu crema rămasă. Pune și ultimul strat de blat şi apoi însiropează-l.
- Prepară glazura conform instrucţiunilor de pe ambalaj, pune-o peste prăjitură și decorează cu crema rămasă. Ține prăjitura la frigider câteva ore şi apoi serveşte.
-
Tort de mere
Ai nevoie de:
Pentru aluat: 200 gr făină, 1 linguriță rasă Praf de copt Dr. Oetker, 75 gr zahăr, 1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker, 1 ou mediu, 100 gr unt sau margarină moale, 1 lingură făină pentru marginea aluatului
Pentru umplutură: 50 gr unt sau margarină, 1,5 kg mere, 75 gr zahăr, 1 linguriță scorțișoară măcinată, 100 gr alune prăjite măcinate, 4 picături Esențe de lamâie 38 ml Dr. Oetker (din fiolă), 1 lingură apă
Vezi reţetaCe e de făcut:
- Unge cu grăsime baza unei forme de copt rotunde cu margine detașabilă (Ø 26 cm) și preîncălzește cuptorul la 180°C.
- Începe cu aluatul și, într-un bol încăpător, amestecă făină cu praful de copt. Adaugă pe rând și restul ingredientelor din listă, până la lingura de făină pentru marginea aluatului.
- Mixează folosind spiralele de aluat ale mixerului, la început cu viteză mică, apoi la viteză maximă, până când obții un aluat omogen.
- Împarte aluatul, iar două treimi din cantitate se vor întinde pe fundul formei de copt. Înțeapă din loc în loc cu furculița, pentru o coacere uniformă și pentru ca aluatul să nu se umfle. Atașează marginea laterală a formei de copt.
- În restul de aluat încorporează prin frământare lingura de făină, iar apoi dă-i forma unui rulou, pe care îl așezi pe circumferința formei de copt. Presează aluatul pentru a forma o margine cu înălțimea de aproape 3 cm. Dă la copt pentru 15 minute.
- A sosit momentul umpluturii: curăță merele de coajă și dă-le prin răzătoare cu grijă, cât să nu ajungi la casa semințelor. Adaugă 75 gr de zahăr și scorțișoară și întinde amestecul pe blatul copt. Topește untul sau margarina într-o oală, adaugă alunele, esența de lămâie și apa, iar amestecul obținut toarnă-l peste mere. Acum, tortul va merge din nou la cuptor pentru 35 de minute.
- Îndepărtează cu grijă marginea laterală a formei de copt și fără să ridici tortul de pe bază, lasă-l la răcit pe un grătar de bucătărie.
-
Tort cu rom
Ai nevoie de:
Pentru aluat: 6 ouă, 200 gr zahăr pudră, 5 picături Esență de rom 38 ml Dr. Oetker, 150 gr migdale măcinate, 150 gr făină, 2 plicuri Original Pudding cu gust de vanilie Dr. Oetker
Pentru umplutură: 1 l smântână dulce (32% grăsime), 1 linguriță Cacao Dr. Oetker, 1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker, 40 gr zahăr pudră, 2 lingurițe Esență de rom 38 ml Dr. Oetker, 2 plicuri Întăritor de frișcă Dr. Oetker
Pentru sirop: 200 ml apă, 2 linguri zahăr, 2 lingurițe Esență de rom 38 ml Dr. Oetker
Pentru decorare: 2 lingurițe Cacao Dr. Oetker, 50 gr fulgi de ciocolată
Vezi reţetaCe e de făcut:
- Preîncălzește la 180 °C (cuptor electric 180 °C) sau 160 °C (cuptor cu aer cald)
- Bate la viteză mare gălbenușurile cu zahărul pudră, zahărul vanilinat și esența de rom. Separat, bate albușurile spumă și încorporează-le încet în compoziția de gălbenușuri. Într-un bol separat, amestecă migdalele, conținutul celor două plicuri de pudding și făina. Adugă acest mix compoziției de mai sus. Toarnă în forma de copt tapetată cu hârtie de copt și coace-l timp de 55 de minute. Blatul răcit complet se taie de două ori pe orizontală.
- E timpul să pregătești umplutura: bate spumă, cu mixerul reglat la viteză maximă, smântâna, cacaua, zahărul vanilinat, esența de rom și cele 2 plicuri de întăritor de frișcă. Alături, pregătește siropul, fierbând apa cu zahărul, în care, la final, adaugi esența de rom.
- Însiropează acum fiecare strat de blat și umple fiecare strat cu cremă. Păstrează însă puțină cremă și pentru a acoperi partea de sus a tortului și lateralele sale. Ornează la final cu fulgi de ciocolată și cacao.
Cumpără ingrediente pentru prăjituri, pudding și decorațiuni Dr. Oetker, în perioada 1 martie - 31 mai 2021.
Înscrie numărul și data bonului fiscal prin SMS la nr. 1816* sau apăsând butonul „Înscrie-te în promoţie!“ de mai jos.
*Număr cu tarif normal in reţelele Orange, Vodafone, Telekom şi Digi
